Warsztaty kulinarne w Kolbuszowej

KOLBUSZOWA / PODKARPACIE. Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej organizuje już po czwarty cykl warsztatów kulinarnych. Poprzednie „Nasze kasze”, „W kuchni prababci” oraz „Lasowiacka kapusta ziemniaczana na 12 sposobów” cieszyły się dużym powodzeniem.

29 sierpnia odbędą się kulinarne warsztaty dla smakoszy kuchni tradycyjnej.

Bohaterem tegorocznych warsztatów będą rośliny strączkowe czyli całe bogactwo pożywnych i zdrowych produktów. Przed nami kuchenne przygody z różnymi odmianami fasoli i grochu, z ciecierzycą, bobem, soczewicą i soją.

Przewodniczką po świecie grochu będzie Janina Olszowy, znana i lubiana specjalistka kuchni tradycyjnej. Przygotowane przez nią przepisy na przystawki, zupy i dania pochodzą między innymi z kucharskich ksiąg naszych prababci.

Potrawy będziemy urozmaicali sezonowymi produktami i ziołami z naszego ogródka.

Zapraszamy do wspólnego przyrządzenia podkarpackich przysmaków Lasowiaków i Rzeszowiaków.

Zajęcia prowadzone będą w godzinach 11.00-14.00 w szkole z Trzebosi na terenie skansenu. Koszt udziału: 25 zł/osoba. Zapisy pod numerem telefonu: 17 277 12 96, lub mailowo na adres: sekretariat@muzeumkolbuszowa.pl

warsztaty-kulinarne-grochem-www

Źródło: www.muzeumkolbuszowa.pl


Data / Czas
29/08/2015
11:00 - 14:00

Lokalizacja / Miejsce
Muzeum Kultury Ludowej

Wczytywanie mapy...
Jeśli chcesz aby twój komentarz pojawił się natychmiast, skorzystaj z formularza Facebooka.

Napisz komentarz: