REKLAMA

KultURalia 2017 – czwarty dzień za nami (ZDJĘCIA)

RZESZÓW / PODKARPACIE. Czwarty dzień tegorocznych KultURaliów już za nami. W tym dniu można było spędzić czas na trampolinach, a wieczorem rywalizować drużynowo w wielu różnych (nietypowych) konkurencjach.

„Dzień na trampolinach” – wydarzenie to odbyło się w Parku Trampolin Happy Jump. Od godziny 17:00 do 21:00 zapisani wcześniej uczestnicy mieli możliwość poskakać na trampolinach. O godzinie 18:00 odbyły się zajęcia z fitnessu, a o godzinie 19:00 akrobatyka. Okazało się, że ten rodzaj aktywności fizycznej cieszy się ogromnym zainteresowaniem. Liczba uczestników przekroczyła nawet optymistyczne szacunki.

W godzinach 19:00-21:00 na terenie miasteczka akademickiego przy ul. Cichej po raz trzeci odbyły się „III Igrzyska akademickie”. W Igrzyskach wzięło udział pięć drużyn. Event ten miał charakter rozgrywek sportowych i drużyny rywalizowały między sobą w takich konkurencjach jak: wyścigi w workach, bieg z jajkiem, rzut kaloszem a na koniec BeerPong. Zwycięska drużyna została nagrodzona vocherami na gokarty, fundowane przez firmę największego halowego toru kartingowego w Rzeszowie- RESKART. Wszyscy uczestnicy zostali obdarowani gadżetami od Samorządu Studentów Uniwersytetu Rzeszowskiego. Mogliśmy liczyć również na wsparcie kibiców.

DSC_0736

Wydarzenie „Gotuj z Dietetykiem” dobiegło końca. Uczestnicy podczas tego eventu  pod okiem profesjonalnych dietetyków mieli możliwość stworzenia swoich diet a także skosztować pysznych dań. Począwszy od śniadań, propozycji obiadów, kolacji a także słodkich pokus.

Nie zapominajmy o „Wystawie Fotografii Koncertowej”, którą podziwiać można w budynku A0 przy ul. Rejtana. Przed nami kolejne, pełne atrakcji dni – włącz się w KultURaliowy nURt!

Szczegółowy program dostępny na stronie Uniwersytetu Rzeszowskiego – http://www.ur.edu.pl/uniwersytet/aktualnosci/26594,kulturalia-2017-rozpoczete.html

materiały nadesłane

22-05-2017

Udostępnij ten artykuł znajomym:

Udostępnij

Napisz komentarz przez Facebook


lub zaloguj się aby dodać komentarz


Pokaż więcej komentarzy (0)