REKLAMA

Kulinarna rewolucja w CH Plaza Rzeszów

RZESZÓW. Z początkiem lipca 2014 r. w rzeszowskiej Plazie oficjalnie otwarta została nowa restauracja KUK NUK. Jest to wyjątkowa propozycja dla osób chcących spróbować polskiej kuchni fusion w najlepszym wydaniu. Restauracja ma prawie 300 mkw i znajduje się na parterze centrum. Jest to ważne uzupełnienie oferty CH Plaza Rzeszów.

kuk

W nowym lokalu w CH Plaza Rzeszów amatorzy dobrej kuchni znajdą zaskakujące połączenia smaków oraz zawsze świeże i wysokiej jakości produkty. Na autorskie menu szefa kuchni składają się tradycyjne potrawy polskiej kuchni, przygotowane zgodnie z najnowszymi trendami.

Jak tłumaczy Magdalena Delmaczyńska z restauracji KUK NUK ma to być miejsce pełne pasji, dobrego stylu a przede wszystkim wspaniałego i niepowtarzalnego smaku.  Stąd też nasza nazwa. KUK (ang. cook), bo gotować, NUK (ang. nook), bo zakątek, zaułek. Z tego połączenia powstał KUK NUK. Chcemy, aby nasz lokal był miejscem, w którym można odpocząć po zakupach i spotkać się w gronie znajomych przy dobrym obiedzie czy kolacji – tłumaczy Magdalena Delmaczyńska. Dodaje, że gości restauracji z pewnością zaskoczy wyjątkowe menu.

Proponujemy np. śledzia marynowanego w burakach na chlebie pieczonym na liściu kapusty, udko z kaczki sous-vide z pudrem truflowym, lanymi kluskami i rabarbarem czy deser w postaci musu z koziego sera, podawany z lodami z buraka. Co bardzo ważne nasz szef kuchni stawia na produkty regionalne, stąd też w karcie można znaleźć m. in.  schab faszerowany kiszką pilzneńską oraz carpaccio z gęsi biłgorajskiej z podkarpackim olejem rzepakowym – opisuje Magdalena Delmaczyńska.

Restauracja KUK NUK to nowy najemca rzeszowskiej Plazy, która przechodzi proces rekomercjalizacji. Lokal znajduje się na parterze Centrum i zajmuje powierzchnię ponad 300 mkw. KUK NUK otwarta jest od niedzieli do czwartku w godzinach od 10:00 do 22:00. W piątki i soboty od 10:00 aż do 24:00.

10-07-2014

Udostępnij ten artykuł znajomym:

Udostępnij

Napisz komentarz przez Facebook


lub zaloguj się aby dodać komentarz


Pokaż więcej komentarzy (0)