Najlepsze smakołyki i produkty regionalne, pokazy gotowanych na żywo tradycyjnych podkarpackich potraw połączone z degustacją, gry i konkursy dla najmłodszych to tylko niektóre z atrakcji, które czekają na gości I edycji Festiwalu Produktów Podkarpackich. Wydarzenie odbędzie się 25 sierpnia br. w Majdanie k. Cisnej. W sercu Bieszczad i niezwykle klimatycznym otoczeniu stacji Bieszczadzkiej Kolejki Leśnej swoje produkty zaprezentuje ponad 20 firm i przedsiębiorców z regionu.
foto:materiał nadesłany
Wydarzenie potrwa od 10:00 do 19:30. Dla uczestników będą gotować Adam Chrząstowski oraz Sylwia Ładyga. Dla gości Festiwalu Produktów Podkarpackich organizatorzy przygotowali pokazy gotowania tradycyjnych potraw połączone z degustacją. W menu znajdą się pyszne dania, których przepisy przekazywane są z pokolenia na pokolenie, w tym m.in.: hreczanyki- kotlety mielone z kaszy gryczanej, pierogi kresowe z twarogiem górskim i kaszą gryczaną czy barszcz czerwony na serwetce z kozim serem i jajkiem przepiórczym.
foto:materiał nadesłany
W programie Festiwalu przewidziane są także gry i konkursy dla dzieci i dorosłych. Dla najmłodszych przygotowano strefę aktywności z animacjami. Nie zabraknie także muzycznych akcentów. Dla gości Festiwalu zagrają lokalne zespoły – Żmije i Kapela na Dobry Dzień.
otrzymasz punkty, które będziesz mógł wymienić na nagrody,
czytelnicy będa mogli oceniać Twoją wypowiedź (łapki),
lub dodaj zwykły komentarz, który zostanie wyświetlany na końcu strony, bez możliwosci głosowania oraz pisania odpowiedzi.
Dodając komentarz akceptujesz postanowienia regulaminu.
Dodaj komentarz
Zaloguj się a:
Dodając komentarz akceptujesz postanowienia regulaminu.